‘Milieu, milieu? Ik kom uit een voortréffelijk milieu..!’

Het is alweer enige tijd geleden dat ik met mijn kinderen naar het tv-programma Het Klokhuis keek, maar ik heb er goede herinneringen aan. Door het even prachtige als doeltreffende concept is het geschikt voor iedereen tussen de, pak ‘m beet, 7 en 107. Het presenteert boeiende onderwerpen die op een begrijpelijke wijze voor het voetlicht worden gebracht door een pakkende afwisseling van informatie en grappige sketches. Wanneer er, toen ik regelmatig keek, een milieu-onderwerp aan de orde kwam, dook steevast het typetje Yvette de Vriesch op, gespeeld door actrice Loes Luca, die dan riep: “Milieu, milieu? Man, ik kom uit een voortréffelijk milieu!”

Zo’n zin gaat nooit meer uit je hoofd, althans bij mij zit ie er nog steeds. Als iemand over het milieu begint, dan denk ik meteen “Ik kom uit een voortréffelijk milieu!”

Hádden we maar een voortreffelijk milieu, dan waren er een stuk minder zorgen. De waarheid is wat dat betreft hard: ons milieu is verre van voortreffelijk. We kunnen dan gaan zitten wachten tot het voor ons wordt opgelost, maar met passiviteit helpen we het milieu niet. Het is allang tijd voor handen uit de mouwen voor onze leefomgeving, zodat de generaties na ons ook een goed leven kunnen hebben op deze planeet.

Mocht je denken: ja, inderdaad, dan is nu het moment aangebroken om in actie te komen. Er is genoeg te doen. Zo zou je bijvoorbeeld Steenbreek Katwijk kunnen helpen als vrijwilliger. Wij zoeken iemand die onze website kan bijhouden, maar ook vrijwilligers die mee willen helpen om plannen te maken en uit te voeren. Kijk eens op onze website www.steenbreekkatwijk.nl of stuur een mailtje naar info@steenbreekkatwijk.nl om je op te geven als vrijwilliger of als bestuurslid. Schroom niet! Werk mee aan een voortréffelijk milieu. Dank alvast