Op zoek naar de gouden tip…

De tweede editie van de Katwijkse Duurzaamheidsweek komt eraan! Van zaterdag 7 oktober t/m 13 oktober een week vol inspiratie rond het thema: hoe woon jij? hoe leef jij? Bewust aan de Kust organiseert deze week in samenwerking met Gemeente Katwijk.

Een week met extra aandacht voor groen, milieu, klimaat en duurzaamheid. Voor een leefbare toekomst hier op onze mooie planeet Aarde moeten wij samen aan de slag. Je kan de wereld alleen niet redden, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen. Het is niet leuk, de waarheid is vervelend maar de gevolgen van onze destructieve leefstijl zijn nog veel vervelender. Mensen zorgen nu voor te veel vervuiling, verspilling, verstening en we gaan te vaak respectloos om met natuur en dieren. Dit kunnen we veranderen. Gelukkig zijn er ondertussen een heleboel nieuwe ideeën en ontwikkelingen, soms technisch, soms heel simpel door iets op een betere manier te doen.

HELP ONS MET EEN GOUDEN TIP!

Laat ons weten wat jij doet! “Vraag eens aan Oma” of zij tips heeft. Stuur een email naar anke@katwijkseduurzaamheidsweek.nl – maak er als je wilt een kort filmpje/vlog over, laat zien hoe jij duurzaam woont en leeft!

Wij delen al de tips en wie weet komt jouw tip bij de uitzending van RTV Katwijk op 13 oktober op televisie. De gouden tip krijgt een duurzaam cadeaupakket!

Naast dat we op alle kanalen nuttige tips en weetjes delen, starten we zaterdag 7 oktober met de Groene Zaterdag (fiets) route langs diverse prachtige initiatieven die meewerken aan gezonder leven. In een volgende column geven we meer informatie over deze leuke route.

Woensdagavond 11 oktober bent u van harte welkom in Bibliotheek Katwijk waar meteoroloog Reinier van den Berg een lezing geeft en vrijdag 13 oktober wijdt RTV Katwijk een uitzending aan duurzaamheid. Dus doe mee..!