Klimaatverandering staat voor onze deur…!

Het is niet te missen in het nieuws: de toenemende achteruitgang van de natuur, de hoeveelheid chemicaliën in ons drinkwater, en de bedreigingen van extreme weersomstandigheden. Zelfs in de supermarkt hangt er een briefje dat broccoli en sperziebonen niet leverbaar zijn door droogte. Klimaatverandering is duidelijk aan onze deuren aan het kloppen en we kunnen er niet meer omheen. Daarom is het belangrijk dat we ons erom bekommeren en in de actiestand komen.

Bij Bewust aan de Kust zijn we ons daar zeker van bewust. We komen maandelijks samen om elkaar op de hoogte te houden van vrijwilligersinitiatieven in Katwijk, om nieuwe gezamenlijke plannen te bespreken en om elkaar op persoonlijk vlak te verrijken omtrent duurzaamheid. We delen informatie en inspireren elkaar om ons in te zetten voor onze naasten en onze samenleving, door middel van vrijwilligerswerk en het nemen van verantwoordelijkheid.

Bij Bewust aan de Kust zijn we allemaal gelijkgestemden die zich bekommeren om het behoud van onze aarde. Het is een plek geworden waar we elkaar ontmoeten en waar we ons kunnen inspireren en motiveren. Van onderling vragen om op te letten voor een kip die gered kan worden van de slacht na de intensieve bio-industrie periode omdat er nog ruimte is in een ren, tot het creëren van lokale inhoudelijke evenementen in Katwijk en gesprekken over welke regenton het beste is voor op het balkon of om bij een actie uit te delen.

Als je door het nieuws terneergeslagen bent, omringen we je met mensen die volledig in de actiemodus staan. Na onze bijeenkomsten ga je vol inspiratie en motivatie de deur uit.

Als jij ook een duurzaam vrijwillig initiatief hebt in Katwijk en je graag wilt aansluiten bij Bewust aan de Kust, neem dan contact met ons op via info@bewustaandekust.nl. We zien je graag bij onze volgende bijeenkomst. Laten we ons samen inzetten voor een duurzame toekomst.