Duurzaamheidsweek komt eraan

Onze toeristenmarkt dag was geslaagd! Het Andreasplein stond gezellig vol met veel inspiratie, informatie, foto-expositie en een groot recycle-art kunstwerk van visnetpluis die door gast initiatief PLUIS is gemaakt om aandacht te vragen voor het vele zwerfafvalpluis van visnetten.

Er zijn duurzame alternatieven waar de visserijbranche hopelijk eerdaags op overstapt. Over duurzaamheid gesproken… Maandag 10 oktober begint de Katwijkse Duurzaamheidsweek. Een samenwerking van oa. De Groene Uitdaging, Gemeente Katwijk en Bewust aan de Kust. Natuurcentrum Katwijk zal die week fungeren als informatie post en de Bibliotheek doet mee met kinderboekenweek thema Gi-Ga-Groen. In deze week zijn er verschillende leerzame activiteiten. Denk aan lezingen, filmvertoningen en als afsluiter zaterdag 15 oktober een TOUR PROEF TOCHT. Vorig jaar was deze al een groot succes, deze editie zijn er nog meer leuke dingen te zien en proeven. Dus noteer deze week in je agenda en hou social media in de gaten voor het programma die volgende week gedeeld zal worden.