Kleding te klein? Gun het een tweede leven via kettingkledingruil.nl

Zomerseizoen 2021 loopt ten einde. We hopen nog op mooi nazomer weer maar hoe dan ook, je zal je kleden naar gelang het weer dicteert. Men zegt wel: slecht weer bestaat niet, slechte kleding keus wel. Voor een heerlijke duinwandeling heb je niet perse zonnig weer nodig. Juist als het regent is het lekker rustig en kan je je verwonderen over hoe groen het ineens is als de mossen hun groene bekjes open zetten om regendruppels te drinken. Dit kan je trouwens ook leuk testen als het zonnig is door wat water te morsen op bruin mos, dan zie je een prachtige organische transformatie.

Om je goed te kleden hoef je echt niet de nieuwste high tech outfits te hebben. Een ouderwetse regenjas is ook nog steeds nuttig. Wellicht heb je die nog in je schuur hangen? Gebruik je’m niet? Te klein? Geef’m dan door aan iemand uit je netwerk of biedt hem aan: gratis af te halen via marktplaats, facebook of bij je locale kringloopwinkel.

Zo kan je zelf ook zoeken naar tweedehands kleding. Vaak wordt er kleding aangeboden wat niet of weinig gedragen is en nog prima een tweede kans bij je verdient. In gemeente Katwijk is er nu ook een nieuw initiatief in opkomst: ketting kledingruil. Per dorp(sdeel) vormen een tiental adressen een logische route.

Dit is de ketting waar jij een schakel van kan worden. Op die route rouleren er een aantal tassen met kleding. Als er een tas bij je wordt gebracht heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken terug stoppen die jij niet maar draagt. Dit hoeft niet 1 op 1, soms neem je meer, soms geef je meer. Wees kritisch op wat je in de tas stopt: verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items horen er niet in thuis!

Wil je meedoen? Aanmelden kan via: kettingkledingruil.nl