Volgend Event

Datum

28 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:30

Natuurpraetje met DICK DE VOS

Op donderdag 28 maart is de schrijver Dick de Vos te gast bij het Natuurcentrum Katwijk. In De Oude Redschuur houdt hij een ‘natuurpraetje’ over zijn vorig jaar verschenen boek ‘Canon van de Nederlands Natuur’.

Velen zullen bekend zijn met de ‘Canon van de Nederlandse literatuur’, waarin de meest karakteristieke ,best en belangrijkste Nederlandse boeken en geschriften zijn opgenomen. De in Leiden woonachtige politicus, literatuurkenner en natuurpublicist Dick de Vos kwam op het idee om een soortgelijke canon van de Nederlandse natuur te maken.

Voor zo’n canon moeten keuzes gemaakt worden; welke soorten zijn nu echt kenmerkend voor de Nederlandse natuur? In zijn canon geeft De Vos een beschrijving van 50 van de meest karakteristieke soorten planten en dieren van Nederland. Van de knotwilg tot de vliegenzwam en van de grote vuurvlinder tot de grutto.

Leuk voor Katwijk; de haring staat ook in de canon, als oer-Hollands voedsel en als een van de hoofdrolspelers in de opkomst van Nederland als machtige natie in de 16de en 17de eeuw. En natuurlijk als biologisch zeer interessante vissoort.

Aaanmelden via: https://natuurcentrumkatwijk.nl/activiteiten/natuurpraetje-met-dick-de-vos/

Natuurcentrum Katwijk is voornemens elke maand een ‘natuurpraetje’ te organiseren in De Oude Redschuur op de Rijnmond.