Volgend Event

Datum

23 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:00

Nationale Schelpendag Natuurcentrum Katwijk

Zaterdag 23 maart doen wij ook mee aan de Nationale Schelpendag!
Op deze zaterdag gaan honderden deelnemers de Nederlandse stranden op om schelpen te tellen, om een beter beeld te krijgen van het aantal en de soorten schelpen op het strand en in de zee. Zie op https://www.schelpenteldag.nl/zelftellen hoe je mee kunt doen door zelf te tellen en de resultaten op een standaard formulier in te vullen.
Voor wie dat misschien een te grote uitdaging vindt staan er op stranden langs de hele kust experts klaar in informatiestands. Er is een infopunt bij strandpaviljoen Willy Noord en ook in het Natuurcentrum Katwijk in de Oude Redschuur kan iedereen van 10.00 tot 16.00 uur terecht voor informatie en telformulieren.
De zaal LiveScience van Naturalis staat deze dag ook in het teken van de Schelpenteldag. Er worden onder andere lezingen gegeven, er zijn meerdere activiteiten en er is ook een ‘Schelpdesk’. Bij deze Schelpdesk beantwoorden experts vragen vanuit het publiek én live vanaf de stranden. Daarnaast worden moeilijke schelpensoorten op naam gebracht en kan je met jouw gevonden schelp langskomen om die op naam te laten brengen.
Ook in Frankrijk en België worden deze dag de schelpen geteld.
Exif_JPEG_420