Categorie

Volgend Event

Datum

12 jun 2024
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

JUNI maand v/d Biodiversiteit

Natuurcentrum Katwijk : Op 1 juni gaat de maand van de biodiversiteit weer van start in de gemeente Katwijk. Het doel van deze maand is onderzoeken, ontdekken en kennis maken met de grote biodiversiteit in en om Katwijk. De organisatoren, Natuurcentrum Katwijk en Staatsbosbebeer, betrekken daarbij experts en natuurkenners, maar zeker ook het grote publiek.

Net als in 2023 worden er de hele maand juni activiteiten georganiseerd. Denk daarbij aan allerlei excursies, een speurtocht en slootje vissen met schoolklassen. Daarnaast is het doel gesteld om in juni tenminste 2500 soorten vast te stellen. In 2023 is dat niet gelukt dus in 2024 gaan we het opnieuw proberen!

Tussen de soorten zitten ieder jaar weer heel wat bijzonderheden. Denk daarbij aan nieuwe soorten voor het gebied en aan soorten die landelijk of plaatselijk zeldzaam zijn. Daarnaast zijn er jaarlijks weer heel wat mensen geënthousiastmeerd en dat is waar we het vooral voor doen!

Alle waarnemingen zijn dit jaar weer in te voeren op Waarneming.nl. Er is een eigen pagina aangemaakt waar het aantal waarnemingen, soorten en waarnemers te vinden is: https://waarneming.nl/bioblitz/bioblitz-katwijk-2024/