Evenementen

groene zaterdag

07.10.2023 | 10:00 - 16:00

Op 7 oktober hebben we door alle dorpskernen van Katwijk een route uitgestippeld. Pak de fiets en maak je op voor een duurzame rit boordevol inspiratie, creativiteit en leuke doe activiteiten.

op De Route

Oude redschuur

Jutters Katwijk

Ontdek wat er te vinden is op strand en in de zee in Katwijk. Wat kunnen we met dit afval? 

Natuurcentrum

De nieuwe expositie opstelling, klaar om geopend te worden. Kom jij kijken in de Redschuur naar de nieuwe locatie van het natuurcentrum? Ontdek wat er leeft in ons dorp. 

Bubble barrier

Internationale roem voor deze opstelling: de Bubble Barrier bij de uitwatering. Het ondervangt plastic voordat het naar zee drijft. Meer dan 20 partijen hebben geholpen in de realisatie. Kom kijken!

Bij NatuurHoek staat Carla Hoek voor u klaar voor een eerlijk en deskundig advies over de heilzame kracht van kruiden, voedingssupplementen, lichaamsverzorging, make-up en natuurlijke voeding.

De tiny houses in de Duinvallei functioneren off-grid. Dit betekent dat ze niet aangesloten hoeven te zijn op het stroom- en waternet of het riool. Onze huisjes zijn voorzien van systemen die hemelwater zuiveren en zonne-energie opslaan. Leer hoe zij dit hebben georganiseerd.

We willen het tuindersleven op de Zanderij weer tijdelijk zichtbaar krijgen door het maken van een traditioneel oud Zanderijschuurtje van restmateriaal. En ook een vletje in de Zandsloot, waarmee voorheen tuinbouwproducten naar de nabijgelegen tuinbouwveiling werden afgevoerd. Ook kan er binnen de perceelruimte van ‘Zanderijtuinders 2.0’ invulling aan een duinlandje worden gegeven. 

Uw (online) groente- fruit en delicatessenwinkel waar u uw ONBESPOTEN* versproducten, direct uit de kas, ANTIBIOTICAVRIJ BIOLOGISCH vlees en meer (h)eerlijks kunt bestellen en laten bezorgen in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Noordwijk, Voorhout, Oegstgeest en Sassenheim.

Ons credo: met raad én daad! Projectrealisatie en beheer behoren tot de belangrijkste werkgebieden van Roosendaal Landscaping BV, met als belangrijkste specialisatie: aanleg en onderhoud van begroeide daken. Onze dienstverlening bestaat uit digitale inmetingen, plananalyses en een eerste projectraming. Ons groenbureau adviseert over landschaps- en inrichtingsplannen en ontwerpt, detailleert en realiseert zowel kleine als grote tuinen en groenprojecten.

Inkoop en verkoop van gebruikte accessoires voor tuin, serre en veranda uit binnen- en buitenland.

Haal de handleiding voor de rondwandeling in het voormalige ‘Hof van Katwijk’ bij De Roskam en ga zelf dit verborgen park ontdekken. Ervaar de stilte en bekijk de sporen van de luxe die dit park nog altijd ademt.
 
De Vrienden van het Rijn Park zetten zich in voor de inrichting van een openbaar toegankelijk natuurpark op de Kwakelwei. Deze Groene Driehoek is nu nog niet toegankelijk, maar wel het naastgelegen Heerenschoolbos, achter de Wilbert. Daar zetten wij ons er als vrijwilligers voor in om dit historische park te verfraaien. Er zijn gloednieuwe historische informatieborden geplaatst die over de geschiedenis van deze unieke plek vertellen. Het Heerenschoolbos hoort bij zorginstelling De Wilbert en is eigendom van Stichting Marente.
 
We zullen er niet de gehele dag bij zijn, maar in de ochtend zijn onze vrijwilligers van 9-11 uur met opruim- onderhoudswerkzaamheden bezig. Daar kunnen we best nog wel wat meer helpende handen bij gebruiken.

Repareer kapotte apparatuur met behulp van vrijwilligers! Op elke laatste zaterdag van de maand kun je in het Repaircafé van 10.00-12.30 uur je kapotte huisraad laten repareren. Speciaal voor de duurzaamheidsweek openen de deuren ook op 7 oktober! Je vindt het café aan de Tulpenstraat 16-18 in Rijnsburg.

Fietswinkel Profile Paul

De dagen worden korten. Wees er zeker van dat je in de winter met goede verlichting rijdt. Doe een gratis banden en licht controle bij fietswinkel Profile Paul. 

Met jouw initiatief of bedrijf ook deelnemen? Neem contact op: anke@katwijkseduurzaamheidsweek.nl