groene zaterdag

07.10.2023 | 10:00 - 16:00

Op 7 oktober hebben we door alle dorpskernen van Katwijk een route uitgestippeld. Pak de fiets en maak je op voor een duurzame rit boordevol inspiratie, creativiteit en leuke doe activiteiten.

op De Route

Katwijk aan zee

Oude redschuur

Jutters Katwijk

Ontdek wat er te vinden is op strand en in de zee in Katwijk. Wat kunnen we met dit afval? 

Natuurcentrum

De nieuwe expositie opstelling, klaar om geopend te worden. Kom jij kijken in de Redschuur naar de nieuwe locatie van het natuurcentrum? Ontdek wat er leeft in ons dorp. 

Bubble barrier

Internationale roem voor deze opstelling: de Bubble Barrier bij de uitwatering. Het ondervangt plastic voordat het naar zee drijft. Meer dan 20 partijen hebben geholpen in de realisatie. Kom kijken!

Dunea: waterbespaar tips

Kom informaties en stickers ophalen bij de oude redschuur om water te besparen in huis. 

RTV katwijk

Van 10:00 – 12:00 liveopnames van RTV Katwijk bij de Oude Redschuur. Sluit jij ook aan bij de gesprekstafel?

Bij NatuurHoek staat Carla Hoek voor u klaar voor een eerlijk en deskundig advies over de heilzame kracht van kruiden, voedingssupplementen, lichaamsverzorging, make-up en natuurlijke voeding.

Bij ons kun je op de groene zaterdag windmolens op zonne-energie knutselen! Dus vooral langs gaan!

“Trek iets positiefs aan, dat past altijd!”. Bij de Kledingkade vind je hippe, modieuze tweedehands merkkleding voor dames en kinderen. In de duurzaamheidsweek je kledingkast uitgezocht? Inbrengen kan ook! Graag op afspraak. Plan je afspraak via 06-46630713 of 06-21644697. 

Op de Groene Zaterdag verlengd open van 10:00 tot 16:00. 

Fietswinkel Profile Paul

De dagen worden korten. Wees er zeker van dat je in de winter met goede verlichting rijdt. Doe een gratis banden en licht controle bij fietswinkel Profile Paul. 

Katwijk aan den rijn

De tiny houses in de Duinvallei functioneren off-grid. Dit betekent dat ze niet aangesloten hoeven te zijn op het stroom- en waternet of het riool. Onze huisjes zijn voorzien van systemen die hemelwater zuiveren en zonne-energie opslaan. Leer hoe zij dit hebben georganiseerd.

Een bloementuin waar je kan dwalen langs perken met bloemetjes in alle kleuren. Misschien ga je wel even zitten, gewoon om te kijken naar de kleurenpracht. Je hoort de bijen zoemen, hier en daar fladdert een vlinder, je voelt de zon en wind op je gezicht.

Pak een schaartje, loop de tuin in en pluk een boeket van de bloemen die jij het mooiste vindt. En natuurlijk mogen je kinderen ook komen plukken.

We willen het tuindersleven op de Zanderij weer tijdelijk zichtbaar krijgen door het maken van een traditioneel oud Zanderijschuurtje van restmateriaal. En ook een vletje in de Zandsloot, waarmee voorheen tuinbouwproducten naar de nabijgelegen tuinbouwveiling werden afgevoerd. Ook kan er binnen de perceelruimte van ‘Zanderijtuinders 2.0’ invulling aan een duinlandje worden gegeven. 

Haal de handleiding voor de rondwandeling in het voormalige ‘Hof van Katwijk’ bij De Roskam en ga zelf dit verborgen park ontdekken. Ervaar de stilte en bekijk de sporen van de luxe die dit park nog altijd ademt.
 
De Vrienden van het Rijn Park zetten zich in voor de inrichting van een openbaar toegankelijk natuurpark op de Kwakelwei. Deze Groene Driehoek is nu nog niet toegankelijk, maar wel het naastgelegen Heerenschoolbos, achter de Wilbert. Daar zetten wij ons er als vrijwilligers voor in om dit historische park te verfraaien. Er zijn gloednieuwe historische informatieborden geplaatst die over de geschiedenis van deze unieke plek vertellen. Het Heerenschoolbos hoort bij zorginstelling De Wilbert en is eigendom van Stichting Marente.
 
We zullen er niet de gehele dag bij zijn, maar in de ochtend zijn onze vrijwilligers van 9-11 uur met opruim- onderhoudswerkzaamheden bezig. Daar kunnen we best nog wel wat meer helpende handen bij gebruiken.

Ons credo: met raad én daad! Projectrealisatie en beheer behoren tot de belangrijkste werkgebieden van Roosendaal Landscaping BV, met als belangrijkste specialisatie: aanleg en onderhoud van begroeide daken. Onze dienstverlening bestaat uit digitale inmetingen, plananalyses en een eerste projectraming. Ons groenbureau adviseert over landschaps- en inrichtingsplannen en ontwerpt, detailleert en realiseert zowel kleine als grote tuinen en groenprojecten.

Inkoop en verkoop van gebruikte accessoires voor tuin, serre en veranda uit binnen- en buitenland.

Kom op de groene zaterdag een schilderij van mos maken.

1x per maand gaat mijn vintage loods open en zijn mensen welkom om duurzaam te shoppen en zich te laten inspireren om Vintage items een nieuw leven te geven in hun interieur. Mijn loods is tot de puntjes gestyled vol vintage pareltjes. Een bewuste keuze die ook je interieur nog eens persoonlijk en uniek maakt. Al mijn items zijn met zorg en liefde uitgezocht. En vaak zijn interieuritems uit het verleden van betere kwaliteit dan wat er tegenwoordig in de winkelketens liggen. Klik hier voor mijn site. Mijn insta account zijn @elderingroos en @rooseldering_vintage

Rijnsburg

Gelukkig, Gezond en Groen Markt in de knusse kassen van Gerardo van Egmond in Rijnsburg. Het thema is VERBINDING. Wat betekent verbinding voor jou? Hoe verbind jij je? Met jezelf? Met een ander? Met dát wat voor jou belangrijk is? Beleef, ervaar en verbind je deze dag samen met ons. Je werkelijk verbonden voelen maakt gelukkig én houdt je gezond!

Proef en ervaar (korte) behandelingen, (korte) workshops of laat je informeren op het gebied van lifestyle, gezondheid, opruimen, beweging, kruiden en nog veel meer! Op het binnenterras kun je genieten van verse koffie/thee met vegan lekkers van onze Jenneke van Jen en jij. Bezoek de Bewust Bollenstreek site voor meer informatie.

hoornes

Katwijk de minst groene gemeente van Nederland? Laten we daar verandering in brengen! Vergroen je tuin in de duurzaamheidsweek. Kom langs bij onze stand en laat je adviseren. Wellicht is er nog een gratis bloembol voor u. Wist u trouwens dat op een versteende plaats de temperatuur in de zomer wel tot 8 graden hoger kan liggen dan die van uw groene buurman? 

Met jouw initiatief of bedrijf ook deelnemen? Neem contact op: anke@katwijkseduurzaamheidsweek.nl

de foto van de route voor onderweg: