Organisator

Steenbreek
Steenbreek
Email
info@steenbreekkatwijk.nl
Website
Steenbreek Katwijk website
Categorie

Volgend Event

Datum

11 jan 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Labels

Netwerken,
Samenkomen

Doe mee met Vincent aan Zee

Beste mensen,

Wellicht kent u Steenbreek Katwijk, de plaatselijke afdeling van de landelijke organisatie Operatie Steenbreek. Ons motto luidt ‘stenen eruit, planten erin’ en wij richten ons op de vergroening van de leefomgeving en op meer biodiversiteit. Het vergroenen van Katwijk is dringend nodig, want ons dorp behoort tot een van de meest versteende gemeenten van Nederland.

Een van de acties die wij voor 2024 voor ogen hebben is de campagne Vincent aan Zee. Vincent aan Zee verwijst naar Vincent van Gogh en wie Van Gogh zegt, denkt al snel aan zonnebloemen. Door middel van diverse activiteiten willen we de gemeente Katwijk in de zomer van 2024 vrolijk kleuren door overal zonnebloemen te laten groeien. Bovendien leidt dat ook nog tot meer biodiversiteit. Om dat voor elkaar te krijgen willen we zoveel mogelijk inwoners van Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk betrekken.

Om van Vincent aan Zee een succes te maken zoekt Steenbreek Katwijk partners die mee willen doen. Voor de hand ligt natuurlijk dat we die partners zoeken in kringen van natuur en milieu, maar de koppeling met ‘onze’ wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh biedt daarnaast ook mogelijkheden voor organisaties en personen uit andere hoeken, zoals cultuur en educatie. Juist door breed in te zetten kunnen we meer inwoners bereiken.

In onze interne brainstorm kwamen onder meer de volgende activiteiten bovendrijven:

  • Wedstrijden: denk aan ‘De hoogste/mooiste zonnebloemen van het dorp’,
    schilderwedstrijd, fotowedstrijd, schrijfwedstrijd…
  • Lessen: over biodiversiteit, vergroening, natuur, maar ook over Van Gogh, tekenlessen, schilderlessen…
  • Workshops/presentaties: over tuinieren, biodiversiteit, maar ook schilder- en tekenlessen…
  • Lezingen: over Van Gogh, over het klimaat…
  • Films: natuurfilms, maar ook films over Van Gogh…
  • Tentoonstellingen: schilderijen en foto’s…

Uiteraard kan deze lijst nog verder worden uitgebreid. Daar hebben we juist die gezochte partners voor nodig.

Wij nodigen u van harte uit om op donderdag 11 januari om 20.00 uur met ons mee te denken over de campagne Vincent aan Zee. Laat even weten of u komt en met hoeveel personen: info@steenbreekkatwijk.nl. Dan geven wij de locatie aan u door.

Tot 11 januari!

Peter van Duijvenboden
Steenbreek Katwijk